Къща за гости в с. Байлово – родното село на Елин Пелин

Цена: € 360 000

с. Байлово, обл. София
  • Разгърната застроена площ: 540 m²
  • Площ на поземления имот: 959 m²
  • Брой етажи: 3
  • Спални: 6
  • Бани: 6
  • Година на строителство: 2016

Описание

Прекрасна къща за гости в родното село на писателя Елин Пелин.

Продава се бизнес имот стилна, обзаведена и ергономично проектирана къща за гости, на 42 км. от София в село Байлово родно село на писателя Елин Пелин. Намира се в Герашката махала, на Герашката улица, и е на мястото на къщата на Гераците, от които Елин Пелин взима прякора за заглавие на едноименната повест. С неповторима атмосфера, уют и местоположение с изглед (към селото, Витоша и Спасова могила), тази къща за гости се превръща в едно наистина добро предложение за започване и развиване на такъв тип бизнес.

Напълно обзаведена и оборудвана, къщата е с 540м2 РЗП, разполага с 6 хотелски тип стаи и отделен тристаен мезонет. Капацитет за настаняване е 12+6 души с възможност за допълнителни легла. Капацитет на зала за хранене/всекидневна – 20 души.

Шестте стаи са със собствен санитарен възел, две с общ. Всички бани са с вентилация и малки прозорци. Всяка една стая разполага с телевизор, напълно обзаведени и оборудвани с бельо за посрещане на гости. Отговарят на по-висока категоризация.

Разпределение по етажи: първи етаж: зала за хранене/всекидневна, с отделна 16м2 кухня, входно антре, баня с тоалетна. 2 стаи; полуподземна част с изба-котелно 36м2, помещение за перално 10м2 и складово помещение 12м2. Втори етаж: 4 стаи за гости с вход от чердак, в отделна част входно антре, всекидневна с кухненски бокс, баня, вътрешно стълбище с килер под него и външен навес с място за отдих. Трети етаж: две спални с обща закрита тераса пред тях, общ входен коридор от вътрешното стълбище и обща баня.

Отоплението е решено на два кръга в съотношение 2/3 и 1/3 с котел на твърдо гориво или пелети и пелетна камина свързани с радиатори в стаите и лири в баните. Водоподгряването е с два слънчеви колектора на покрива, бойлер 500л. с ел. затопляне и серпантини от колекторите и котела.

Дворът е 959м2, има външни навеси, парник изграден от дървен материал, малка зеленчукова градина и възможност за израждане на още дворни съоръжения. Има навес с маса за хранене на открито и възможност за барбекю пред всекидневната и навес пред отделната част на къщата.

В двора има обособено место с железобетонна чаша с поставен в нея сглобяем басейн с 14м3 воден капацитет и място с шезлонги за плажуване.

На улицата зад сградата има място за паркинг с 6 паркоместа

Къщата е изградена 2016г. с железобетон и газобетон, има висококачествена изолация и дограма.

В цената е с включен 30 000 ДДС. Перфектната инвестиция на уникално място, единствена къща за гости в селото.

За контакти

Меджик Билд Груп ООД
  • 0890399993
  • 0887163200
  • 0896715040
  • Call Now Button